Greenkeeperens åbningstale

Så blev det endelig tid til åbning af vores dejlige bane i Skovbo tirsdag d. 23 marts kl. 8.00. Det blev en lidt senere åbning end normalt, da de lave temperaturer havde bidt sig fast. Den sidste is på nordsiden af mosen ved hul 2 på Par 3 banen smeltede faktisk først fredag d. 19 marts.

Greens står fantastisk flotte efter vinteren og alle greens er kommet godt igennem vinteren. Vi prikkede alle greens så dybt vi kunne lige op til Jul og har svampebehandlet to gange med reduceret mængde i forhold til tilladt behandlingsloft. Det har virket for os og med hjælp fra Jer kære medlemmer, som har spillet vinterbanen og dermed skånet sommer greens i den kolde og sårbare tid. Vi har klippet alle arealer og tromlet fairways. Greens er klippet i 6 mm (når sæsonen er i gang med god vækst er vi nede i 4,5 mm), vi har gødet ganske lidt og top dresset en gang og rullet greens en del gange. Vi glæder os til varmen kommer og nattefrosten ophører, så vi får noget vækst i græsset til at arbejde med.

Vi har fået de nye flag, som Simona har sponseret, men levering af nye flagstænger og hul kopper til hele banen er Corona ramt og lader vente på sig, så vi starter op med de gamle sæt.

Hjertestarteren kommer tilbage i lyn hytten, vandhaner åbnes igen og banetoilettet fyldes med vand og åbnes på tirsdag d. 23 marts.

Vi har brugt vinteren på at gruble over en praktisk løsning, som kunne løse op for det pumpeforbud, vi modtog midt i november måned, grundet for højt indhold af okker/frit jern i vort drænvand. Den foreløbige løsning kan I se på Par 3 banen, hvor der er kommet et ”springvand”. Det er stor badering med en slags skibsskrue under, som bruser søvandet/drænvandet op i den ene sø for at ilte vandet. Søen er rørforbundet med den lange sø også på Par 3 banen, så drænvandet til sidst kan løbe uden pumpning, via et nyt rør ud i Møllebækken. Okker som sådan er ikke skurken i miljøet, men det er indholdet af frit jern i drænvandet, som er giftigt ved for høje koncentrationer. Man binder frit jern ved at tilføre ilt til vandet. Der bliver taget prøver med 14 dages mellemrum og denne løsning ser lovende ud samtidig med, at vi kan holde golfbanen tør i spille sæsonen.

Med de bedste ønsker for en dejlig golf sæson med masser af gode runder og hyggelige stunder.

Mads og resten af greenkeeper holdet.

475 visninger

Seneste blogindlæg